Masaje

MASAJUL INTUITIV
reprezintă combinație de tipuri de masaje pliate pe nevoile tale (masaj suedez de relaxare, reflexoterapie și presopuntură, masaj terapeutic, uneori masaj cu bețe de bambus, uneori folosirea prosoapelor calde, masaj cu pietre calde), pentru că fiecare are nevoi diferite. Din propria experiență am observat că într-o singură ședință este necesar să acoperi mai multe terapii – pentru a aduce metabolismul în parametrii normali, dupa o perioadă de efort, stress, sedentarism, recuperare după boală.
Acest tip de masaj este te ajută să fii mai conștient de propriul trup, de starea mentală și sufletească a momentului. Te ajută să conștientizezi că meriți să ai grijă de tine – dincolo de rutina zilnică. Masajul intuitiv „lucrează” în corp câteva zile, eliberând treptat unele noduri/contracturi, acumulate în timp (stress, traume psiho-emoționale, efort prelungit, nemulțumiri)
(Programează-te pe WhatsApp: 0735 563 408)

MASAJ SUEDEZ DE RELAXARE
denumit și masaj classic, este unul dintre cele mai cunoscute și este recomandat celor care primesc pentru prima data un masaj.
Este un masaj blând și ferm în același timp, care are rolul nu numai de a relaxa trupul, dar și de a stimula musculatura, sistemul nervos și endocrine. De asemenea, masajul suedez atenuază tensiunile musculare, înlătură senzația de oboseală fizică, îmbunătățește calitatea somnului si ofera o stare generala de bine.
(Programează-te pe WhatsApp: 0735 563 408)

MASAJUL DEEP TISSUE
este o terapie potrivită celor care au avut o perioadă de efort intelectual și/sau fizic, timp în care s-au acumulat contracturi dureroase. Prin acest tip de masaj sunt eliberate eficient rigiditățile și blocajele musculare. Este indicat și celor care fac multă mișcare, sport sau exerciții la sală. În combinație cu alte tehnici de masaj, în special cele de relaxare, diminuează senzatiile neplăcute care pot apărea în momentul descărcarii blocajelor.
(Programează-te pe WhatsApp: 0735 563 408)

MASAJUL CU BETE DE BAMBUS
este acel tip de terapie care o dată descoperită, poate să creeze dependență J. Acest masaj este benefic atât pentru organism și psihic, cât și pentru siluetă. Aduce o stare de bine generală și poți ajunge să ai un corp armonios și sănătos, mobilitate, tonus și acel sentiment unic de echilibru.
Iată câteva dintre principalele motive pentru care masajul cu bețe bambus ar trebui să facă parte din terapiile dorite:
- remodelarea corpului destul de rapid și fără efort;
- rezultate ca după un antrenament la sală;
- eliminarea naturală a retenției de apă;
- nu este dureros, indiferent de cât de sensibilă îți este pielea;
- poate fi efectuat inclusiv femeilor care au varice;
- este minunat pentru femeile însărcinate;
- întărește imunitatea, pentru că stimulează limfa, facilitând implicit eliminarea naturală a toxinelor din organism;
- înlătură insomniile și ajută în ameliorarea depresiei;
- ajută organismul să se refacă rapid după efort;
- îmbunătățește aspectul pielii;
- accelerează metabolismul celular;
- este de nenumărate ori mai eficient decât masajul anticelulitic;
(Programează-te pe WhatsApp: 0735 563 408)

MASAJUL TERAPEUTIC
ajută în tratarea majorității problemelor musculo-scheletice și asociate. Terapia regulată de masaj terapeutic are ca rezultat o îmbunatățire a funcțiilor circulatorii, limfatice și neurologice:
- întreținereasănătății prin încurajarea unui stil de viațăsănătoscâtși conștientizarea generala a sănătățiivieții;
- managementul stresului și ameliorarea tensiunii musculare, încurajând relaxarea generală a corpului;
- îngrijirea postoperatorie, ajutândla reducerea perioadei de recuperare, reducerea durerii și a rigidității asociate cu repausul lapat;
- tulburări emoționale și/sau psihologice prin eliminarea de endorfine care ajuta la ridicarea și reducerea depresiei;
- boala terminală, reducând durerea și disconfortul asociat cu repausul la pat pe termen lung, precum și oferirea sprijinului în reducerea efectelor stresului emoțional atât pentru pacient cât și pentru familie;
- dureri cornice;
- îngrijirea persoanelor cu dizabilități;
- îmbunătățirea performanțelor sportive.
(text preluat și adaptat de pe site-ul școlii de masaj)
(Programează-te pe WhatsApp: 0735 563 408)

REFLEXOTERAPIE ȘI PRESOPUNTURĂ
Reflexoterapia presupune acţiunea manuală asupra zonelor reflexogene ale corpului, în scopul normalizării circulaţiei sanguine şi limfatice (eliminarea congestiei, contracturile , acumularea substanțelor nocive şi blocajelor energetice), tinzând către o stari optimă de sănătate.
Originea reflexologiei face parte din medicina tradiţională chineză, cu o vechime de peste 5000 de ani, când se cunoșteau: acupunctura, presopunctura, masajul, chi kung-ul, nutriția şi prima farmacopee (Pen-ts-ao-king) – bazată pe ceaiuri recomandate în vindecarea anumitor afecțiuni.
Medicul chinez Wang Wei Yi (secolul al IV-lea î.e.n. este cel care a structurat masajul reflexogen și a creat primele harți reflexogene (talpi, palme și urechi). Folosind acupunctura, presopunctura şi masajul tălpilor cu ajutorul policelui în punctele situate pe traiectul meridianelor energetice prin presiuni.
Iată câteva dintre beneficiile reflexoterapiei
- restabilirea actului reflex între porţile profilactico-terapeutice şi organele interne, locurile şi funcţiile cu care acestea se află în relaţie;
- stimularea organismului pentru a produce endorfinele, substanţe chimice care trezesc buna dispoziţie şi acţionează asupra sistemului nervos central pentru a diminua durerea;
- menţinerea echilibrului funcţional al aparatului endocrin care, pe lângă reechilibrarea metabolismului lipidic, protidic, glucidic, mineral etc., controlează şi alte funcţii cum ar fi: bătăile inimii, tensiunea arterială, ciclul menstrual, temperatura corpului, echilibrul mineral, respiraţia, secreţia hormonală etc;
- evacuarea substanţelor catabolice sau reziduale din organism pe căile intestinală, renală, respiratorie şi sudorală;
- intensificarea sau îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, limfatice şi energetice în toate ţesuturile;
- creşterea aportului de substanţe nutritive şi o mai bună oxigenare a sângelui, cu efecte benefice asupra proceselor metabolice şi biochimice fundamentale;
- eliminarea stresului, tensiunii fizice, psihice şi emoţionale;
- îmbunătăţirea mobilităţi articulare;
- normalizarea funcţională a tuturor sistemelor corpului prin acţiunea asupra sistemului nervos vegetativ;
- creşterea eficienţei sistemului imunitar;
- ameliorarea sau vindecarea afecţiunilor dermatologice, reumatismale, renale, hepato-biliare, pancreasului, aparatului digestiv, respirator, endocrin şi cardiovascular, precum şi a bolilor metabolice şi de nutriţie, organelor hemato-formatoare, organelor de simţ, sistemului nervos central şi periferic;
- încetinirea proceselor de îmbătrânire la nivelul întregului organism, asigurând prelungirea tinereţii fizice şi intelectuale mai ales pentru vârsta a treia;
(Programează-te pe WhatsApp: 0735 563 408)

MASAJ PENTRU GRAVIDE
Studiile au arătat că masajul în timpul sarcinii poate reduce anxietatea, poate diminua simptomele depresiei, poate ameliora durerile musculare și articulare.
Masajul suedez este una dintre cele mai potrivite terapii în timpul sarcinii pentru că atenuează multe discomforturi asociate schimbărilor scheletice și circulatorii cauzate de modificările hormonale. Însă vizează și relaxarea tensiunii musculare, îmbunătățirea circulației limfatice/sanguine, îmbunățirea calității somnului, reducerea durerii articulare, reducerea stresului. Dar cel mai important, masajul în timpul sarcinii aduce 3 beneficii majore: reglarea hormonală, reducerea edemelor și ameliorarea durerilor de spate cauzate de sciatică.
În același timp, masajul gravidei presupune si ale tehnici, menite să protejeze sănătatea bebelușului. În primul rând, terapeutul trebuie să țină cont de anatomia gravidei, care nu permite poziționarea ei pe burtă în timpul masajului. Dacă masajul se efectuează pe pat, poziția gravidei va fi în decubit lateral, sprijinind sânii, burta și picioarele cu perne. După preferință sau nevoie, masajul se poate efectua și pe scaun.
Durata masajului este mică (maxim 40 minute) cu pauze, ori de câte ori este necesar. Terapeutul are multă răbdare, înțelegere și gentilețe.
Este contraindicat masajul dacă gravida are pachete varicoase, fiindcă poate apărea hemoragia sau pot duce către tromboze. De regulă, gravidele întreabă medicul dacă au voie să facă masaj, (inclusiv masajul picioarelor). Aprobarea medicului este necesară în special în situațiile în care sarcina este cu probleme sau femeia însărcinată suferă de o boală anume de dinainte sarcinii.
Cremele folosite trebuie să fie naturale, neprocesate, nerafinate, fără parabeni, fără substanțe pe care nu le cunosc, cu substanțe care pot fi absorbite de piele și pot ajunge în circulația sanguină, afectând, mai mult sau mai puțin, fătul. Recomand: untul de cocos, untul de shea, uleiurile presate la rece (migdale, sâmburi de struguri, orez). Acestea trebuie să fie comestibile, pentru că, ce pui pe piele, ajunge în fluxul sanguin.
Atenție! Cremele/uleiurile care conțin scorțișoară, pot provoca contracții uterine.
Frecvența masajelor poate varia: 1-2-3 ori pe săptămână.
(Programează-te pe WhatsApp: 0735 563 408)

MASAJUL BEBELUȘULUI
este recomandat atât de medicii pediatri, cât și de neonatologi, pentru că are numeroase beneficii. Poate fi realizat încă din prima săptămână de viață, dar este important să fie efectuat cu grijă, astfel încât să fie perceput de bebeluș ca un moment de relaxare. Mișcările trebuie să fie blânde, deoarece sistemul osos al copilului este fragil, iar pielea, în primele luni, este sensibilă și se poate irita foarte ușor. Produsele de îngrijire folosite în timpul băiței și a masajului ar trebui alese cu grijă, astfel încât să fie cât mai naturale. Este bine ca mămicile să știe că nu tot ce se găsește pe rafturile unui magazin și este destinat bebelușului îi face bine. Citirea etichetei este esențială pentru a cumpăra ceva care să nu irite pielea bebelușului și să îl facă să se bucure de un masaj bun.
Pregătirea pentru masaj a bebelușului. Majoritatea părinților evită masajul bebelușului în primele luni de viață, de teamă că vor face anumite mișcări greșite. Dacă este vorba despre primul copil, temerile sunt și mai mari. Specialiștii spun că, în prima lună de viață, masajul bebelușului ar trebui să fie ca o mângâiere, deoarece aceștia sunt destul de sensibili. După o lună sau două, se poate începe un masaj propriu-zis, efectuat, de asemenea, cu multă blândețe.
Camera în care bebelușului i se va face masaj, trebuie să fie bine încălzită (23-25 de grade) pentru ca cel mic să se simtă confortabil dezbrăcat. Televizorul este indicat să fie oprit.
Masajul ar fi bine să devină o rutină (bebelușii iubesc rutina), de regulă după baie, pentru ca acesta să doarmă liniștit și relaxat.
Nu masa niciodată bebelușul imediat după ce a mâncat. Ține cont de faptul că acest lucru ar fi deranjant și pentru un adult. Asigură-te că ai unghiile tăiate scurt și că ți-ai spălat mâinile. În cazul în care obișnuiești să porți inele sau brățări, ar fi indicat să le scoți.
După ce totul a fost pregătit, poți începe masajul bebelușului tău!
*Notă:
- specificările de mai sus sunt cu titlu informativ și nu înlocuiesc recomandările medicului:
- surse de cercetare, citate și adaptări text: scolile de masaj din Romania, site-uri de specialitate