Aida Stanescu
Despre Mine

Daca am conștientiza mai des că o atingere delicată aduce deschidere și relaxare, n-am mai privi pe celalalt prin atâtea filtre de protecție
Mă numesc Aida Stănescu, am 47 de ani și sunt terapeut maseur/cosmetician SPA.
Cred că meseria de maseur m-a ales pe mine și nu invers. Dupa 7 ani în resurse umane, 9 ani în contabilitate și 5 de croitorie, încă mă mai întrebam care este calea mea și cum pot să dăruiesc tot ce am învațat astfel încât să fac ceva ce iubesc cu adevărat, să aduc bucurie celorlalți și să am grijă de propriul trup fără a mă simți obligată.
Într-o zi, prin 2017, o prietenă m-a întrebat dacă vreau să-i fac masaj săptămânal (având o înclinație naturală către terapiile alternative și medicina asiatică. Ba mai mult, prietenii îmi spun „vraciul satului”din adolescență). Dupa câteva luni, timp în care am început să studiez și să învaț din ce în ce mai mult despre terapia prin masaj, prietena mea mi-a spus: „Ai putea să faci niște cursuri și să fii maseur cu adevărat. Ai putea ajuta mai mulți oameni…”. Abia atunci mi s-au aprins „beculețele”: era chiar răspunsul vieții vis-a-vis de dorința mea de a face ceva ce iubesc și să aduc bucurie celorlalți. M-am înscris la cursuri, apoi am început să am din ce în ce mai mulți clienți. Restul e poveste. Una frumosă.
Pentru că am învațat de la fiecare om pe care l-am masat câte ceva. Și nu e puțin:
- am învațat că noi oamenii avem nevoie de vindecare prin atingere și că poate fi binefăcătoare atunci când ești deschis, flexibil, ai bun simț și respect pentru tine și ceilalți;
- am învațat că masajul nu înseamnă doar implicarea mea, ci și comunicarea continuă cu cel de pe patul de masaj, atunci când pun întrebari și țin cont de tot ce reprezintă omul ca întreg (starea sufletească/psihică de moment, nevoile și așteptările celui care îmi cere masajul, ce pot să-i ofer la modul realist)
- am învațat că a fi terapeut maseur însemnă să fii un fin psiholog, să știi când să taci și când să vorbești;
- am învățat să-mi cunosc limitele și să recomand un specialist, atunci când situația ma depășește;
- am învațat cât este important să-l ascult pe celalalt dar și să-i permit să vadă că sunt om și nu o mașina de masat;
- am învațat că a dărui tot ce pot într-o terapie poate face minuni în viața și trupul unui om.
În opinia mea, masajul este o experiență intimă, bazată pe cunoaștere, încredere, respect și gentilețe. În acele momente, cel care primește atingerile binefăcătoare, se simte vulnerabil la propriu și la figurat. De aceea este necesar, ca terapeut, să ai în interiorul ființei o permanentă stare de elevare, fluiditate și acceptare. Pentru ca cel pe care îl atingi să se simtă în siguranță, să-și poată extinde libertatea interioară dincolo de rutina zilnică, să relaxeze nu numai trupul, ci și mintea, sufletul. În acest fel se pot produce chiar vindecări fizice dar și sufletesti – sunt interconectate.
În 90% din cazuri (din propria experiență) aceste eliberări psiho-somatice se întamplă în timp, după ce s-a creat o relație deschisă și curată între terapeut și omul care primește această terapie prin atingere.
Cum să nu iubesc ceea ce fac? Când pot contribui, măcar, cu puțină relaxare în viața unui om…în aceste timpuri de iureș în care trăim.
Vă aștept cu drag la un masaj și un ceai,
Aida Stănescu
